Rad s ranom povredom - Zagreb

Radionica tjelesno orijentirane psihoterapije

Cjelodnevna radionica s pauzom za ručak (9.30h – 17h):

11.05.2024. Češki dom, Šubićeva ulica 20, Zagreb

CIJENA

Cijena radionice je 100 EUR, odnosno 80 EUR za rane prijave. Prijava je važeća uplatom ukupnog iznosa. Uplaćeni iznos je nepovratan nakon isteka roka za rane prijave.

Rane prijave traju do 15.4. (radionica 11.05.)

Broj polaznika po radionici je ograničen – iz tog razloga preporuka je da svoje mjesto osigurate što prije.

PRIJAVE 

*Po prijavi dobit ćete podatke za uplatu kotizacije, čime osiguravate svoje mjesto na radionici.

Ovdje se možete prijaviti na mailing listu kako biste dobivali obavijesti o novostima i događanjima

Za sva pitanja slobodno me kontaktirajte na: ninasenecic@gmail.com

BODOVANJE

Polaznici će dobiti potvrdu o ostvarenim satima treninga s kojom mogu ostvariti prava pri EABP-u (Europskoj asocijaciji za tjelesno orijentiranu psihoterapiju) ili HKPT-u (Hrvatskoj komori psihoterapeuta) za potrebe kontinuiranog osposobljavanja.

Najveći dio emocionalnih problema u s kojima se nosimo u odrasloj dobi ima podlogu ili uzrok u razdoblju prije treće godine života. Uvjeti u kojima smo rasli oblikovali su neka od naših najvažnijih uvjerenja o sebi, drugima ili svijetu. Ukoliko imamo tendenciju da se odvajamo od osjećaja, da nas oni preplavljuju, ili da nam u životu nedostaje temeljni osjećaj sigurnosti vjerojatno je da u svojoj psihofizičkoj strukturi nosimo ranu povredu. Ona može biti uzrokovana nepovoljnim okolnostima kao što su npr. odvojenost od majke, trauma poroda, šok trauma u vrlo ranoj dobi, ili načinom na koji smo tretirani od strane onih koji su brinuli o nama. Bilo da je to bio jednokratan događaj ili dinamika koja je obilježila ranorazvojni period, danas ćemo posljedice, a i simptome prepoznati kao strah, paniku, anksioznost, depresiju, nedostatak jasnog osjećaja sebe, nemogućnost da se suočimo sa sobom ili drugima, niz problema u međuljuskim odnosima, nedostatak kapaciteta da stanemo iza sebe i zauzmemo se za sebe, povlačenje od drugih ljudi ili su-ovisnost u odnosima. Nećemo imati dovoljan kapacitet za osjećanje vlastitih tijela, senzacija i osjećaja. Moguće je da ćemo imati poteškoća s kontrolom impulsa ili regulacijom vlastitih stanja i osjećaja.

Tjelesno orijentirana psihoterapija i praksa svjesnog pokreta omogućuju nam da kroz tjelesne i emocionalne reakcije vratimo osjećaj u onim mjestima gdje nemamo jasno sjećanje i konkretnu priču. Osjećanje stanja u kojem smo bili omogućuje nam da u sadašnjosti dovršimo impulse i osjećaje iz ranorazvojnog perioda. Pristup radu s ranom povredom razlikuje se od pristupa radu s povredama koje su nastale u kasnijim razvojnim fazama. Otvaranje tjelesnog protoka s fokusom na građenje i širenje kapaciteta za prisutnost i toleranciju pobuđenosti blagotvorno djeluje na živčani sustav osoba s ranom strukturom osobnosti. Rad s tijelom u kontaktu s terapeutom pomaže integraciji impulsa i njihovoj boljoj kontroli i regulaciji. Kroz tijelo možemo dovršiti ili izgraditi ono za što nismo imali uvjete kada smo bili mali i nemoćni. Možemo popuniti mjesta u tijelu koja su ostala prazna, stisnuta ili odvojena. Možemo izgraditi osjećaj unutarnje sigurnosti u tijelu i povećati kapacitet za kontakt sa sobom i s drugima.

Metode oporavka i iscjeljenja ranorazvojnih povreda istraživat ćemo u sigurnom prostoru uz podršku i vodstvo terapeutkinje tjelesno orijentirane psihoterapije i učiteljice u treningu Open Floor svjesnog pokreta i mindfulnessa. Kroz niz core energetskih vježbi, iskustvenih vježbi te strukturiranog svjesnog pokreta kroz tijelo ćemo istraživati svoje senzacije, osjećaje i reakcije. Razumijevanjem i integracijom ovih aspekata učimo, usvajamo i gradimo vlastite resurse i kapacitet da se nosimo sa životom. Iskustva doživljena u dvorani učimo prenijeti u kontekst našeg života izvan dvorane i tako svjesna transformacija postaje način života.

Ova radionica je za vas…

…ako želite dobiti vlastito osobno iskustvo:

 • Želite veći osjećaj unutarnje sigurnosti
 • Želite steći alate i resurse za samoregulaciju koje možete koristiti u svom životu
 • Treba vam siguran prostor u kojem se možete spustiti dublje u sebe i povezati sa sobom
 • Zanima vas kako tijelo može podržati naše postojanje i voditi iscjeljenju tamo gdje um ne može
 • Želite istražiti svoje reakcije na kontakt i iskusiti kako se iskustvo kontakta mijenja ako se mijenja odnos sa sobom

…ako se bavite terapijskim radom:

 • Želite steći nova ili produbiti znanja iz tjelesno orijentirane psihoterapije,
 • Terapeut ste drugog pravca i želite integrirati rad s tijelom u svoj pristup,
 • Zanima vas pristup radu s ranom povredom  – metode i alati za rad
 • Želite istraživati proradu povrede na neverbalnoj razini
 • Zanimaju vas neki od načina kako otvoriti protok u tijelu na siguran i uzemljen način s ciljem integracije

…i dapače, oboje 😊

Cilj ove radionice je svjesnije razumijevanje rane povrede koju nosimo i koja nas uvelike određuje dok je ne osvijetlimo svojom sviješću. Utjelovljena svjesnost može nas podržati u građenju unutarnjeg prostora sigurnosti, kreativnosti, utjelovljenosti i spontanosti. Ako ste znatiželjni ili vas ispunjavaju prakse bazirane na utjelovljenju, ovo bi mogla biti prilika za iskustvo učenja u sigurnom i profesionalnom okruženju.

RADIONICA 11.05.
11.05.2024. 9.30-17h
Češki dom, Šubićeva ulica 20, Zagreb
 • Core vježbe kao dijagnostičko sredstvo
 • Rad s posturalnom organizacijom
 • Otvaranje protoka dovođenjem više energije u tijelo te otvaranje ka užitku
 • Rad s potrebom i namirenjem kod ranih struktura
 • Osjećaj sebe kao unutarnje potpunije iskustvo
 • Kontakt kao iskustvo iz punoće vlastitog selfa

Ovo je treća radionica iz ciklusa Rad s ranom povredom. Ujedno je i uvodna radionica za prezentaciju CIR-INTP-a, akreditiranog trening instituta tjelesno orijentirane psihoterapije, koji upisuje novu generaciju polaznika u Zagrebu, Splitu, Ljubljani i Sarajevu od jeseni, pod vodstvom Tomislava i Nine Senečić i suradnika. Nakon radionice će se održati kratka prezentacija trening programa i samog trening instituta. Namijenjena je svima koji su zainteresirani za program osobnog razvoja ili terapijskog rada u modalitetu tjelesno orijentirane psihoterapije.

O VODITELJICI

TJELESNO ORIJENTIRANA PSIHOTERAPIJA

OPEN FLOOR SVJESNI PLES

Rane prijave traju do 15.4. (radionica 11.05.)

Početak radionice: 11.05.2024 @ 09:30
Završetak radionice: 11.05.2024 @ 17:00
Dani održavanja: Sub
Ulica i kućni broj: Šubićeva 20
Grad održavanja: Zagreb
Broj termina: 1
Trajanje pojedinačnog termina: 7 h 30 min
Ukupna cijena radionice: 100€ Prijavite se na radionicu