(Po)vezivanje ljetni retreat

Ljetni retreat tjelesno orijentirane psihoterapije i svjesnog plesa i pokreta

Pozivamo vas na petodnevni retreat tjelesno orijentirane psihoterapije i svjesnog plesa i pokreta od 19. – 23.06.2024. u prekrasnom Sutivanu koji se nalazi na otoku Braču.
Tamo će vas dočekati Tomislav i Nina Senečić kao organizatori ovog retreat-a, zajedno sa svojim suradnicima, edukatorima i terapeutima iz područja tjelesno orijentirane psihoterapije.

 

(Po)vezivanje

 

Želite li bolje razumjeti svoje autentično ja u odnosima, dublje upoznati svoje potrebe u odnosu, te svoje obrasce u načinu povezivanja? Zanimaju li vas granice u odnosima, te načini na koje se pretjerano štitite ili vam je teško zaštititi se? Kako ostvarujete protočnost u kontaktu i na koji način regulirati vlastiti živčani sustav?
Odnosi uvelike odražavaju naša prva iskustva povezivanja te tamo često nalazimo uzroke svojih obrazaca u kojima možemo zapinjati.
Naša temeljna priroda je relacijska. Kao bebe smo prirodno ovisni o brizi, ljubavi i toplini onih koji o nama brinu. Ova iskustva ostaju u nama kao zapis prvog kontakta i utječu na naše odnose kasnije. Na ovom retreat-u istraživat ćemo neke nesvjesne zapise vezane za iskustvo kontakta i odnosa, način na koji ih nosimo u svom držanju i kretanju, osobne granice i granice u kontaktu, te sve ono što nam može pomoći da lakše plovimo kroz život. Sigurni i dobronamjerni odnosi s drugim ljudima jedan su od najvažnijih i najvrjednijih resursa. Kontakt može biti podrška, rasterećenje i prostor ravnopravne razmjene i dijeljenja.
Istraživat ćemo tjelesni osjećaj sebe, imanje sebe u kontaktu, te kapacitet za osjećanje drugog, koregulaciju i suradnju.
Kroz niz tjelesnih energetskih vježbi, rad s posturalnom organizacijom, vježbe kontakta, pokret, ples i niz drugih kreativnih alata upoznavat ćemo svoje nesvjesne obrasce i otvarati prostor stvaranju novih, kreativnih načina iz prostora veće sigurnosti.

 

Ukoliko želite provesti vrijeme na predivnom otoku, gdje možete balansirati vrijeme koje želite provesti sa sobom, drugima ili s grupom, a istovremeno želite raditi na sebi i otkrivati dijelove sebe kroz tjelesno orijentiranu psihoterapiju, ovo može biti lijepa prilika da se više povežete sa sobom i drugima.
Na tom putu će vas podržavati tim stručnih i posvećenih terapeuta i edukatora.

 

Tijekom retreata vam nudimo 7 trosatnih radionica, gdje plativši kotizaciju možete birati na koje radionice želite doći i to bez obaveze da budete prisutni sa svima. Vrijeme održavanja radionica s različitim temama je od 10 – 13h te od 15 – 18h s pauzom za ručak i odmor. Na određene dane ćete imati samo jednu, jutarnju ili poslijepodnevnu radionicu sa slobodnim ostatkom dana za odmor, uživanje ili istraživanje otoka Brača.
 • Organizatori: Tomislav i Nina Senečić sa suradnicima
 • Teme radionica: objavljivat ćemo ih do početka retreata zajedno s informacijama o njihovim voditeljima
 • Datum: 19. – 23.06.2024. s početkom u 10h, a zadnji dan festivala završavamo u 13:30h nakon završne radionice
 • Lokacija: Sutivan, Brač 

Cijena:

 • 300€ za rane prijave do 31.03.2023. (280€ za edukante CIR-a)
 • 350€ za prijave do 30.04.2023.
 • 400€ za prijave od 01.05.2023.
 • Cijena uključuje sve radionice na retreat-u i ne umanjuje se ako neke radionice odlučite preskočiti. Prijava je važeća nakon ispunjene prijavnice i uplate nepovratne akontacije od 100€ koja je uračunata u cijenu.
 • Nudimo 20% popusta roditeljima koji dolaze na retreat sa svojom odraslom djecom (18+), partnerima/parovima te braći/sestrama.
 • Nije moguce da dvije osobe kupe jednu ulaznicu pa se izmjenjuju na radionicama.
 • KREATIVNI TIM: Pozivamo vas da nam se prijavite ukoliko se želite pobrinuti za kreativno uređenje prostora u kojem ćemo trebati dvoje ljudi. Materijal je odgovornost kreativnog tima, a cijenu retreata kreativnom timu umanjujemo za 50% te tada iznosi 200EUR. Ostale detalje ćemo podijeliti s vama nakon vaše prijave.
BODOVANJE – CIR – sudjelovanjem na svim radionicama dodijeljujemo 5 psihoterapijskih sati iz grupnog rada
– EABP – sudjelovanjem na svim radionicama dodijeljujemo 21 psihoterapijski sat iz grupnog rada

 

LINK ZA PRIJAVU
INFO : intp.cir@gmail.com

 

O VODITELJU – Tomislav Senečić EABP, ECP, ICTP radi kao edukator, mentor i supervizor preko 20 godina u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini. Jedan je od pionira tjelesno orijentirane psihoterapije u Hrvatskoj i regiji. Član je Hrvatske komore psihoterapeuta HKPT. Sedam godina radio je kao edukator i supervizor u Mađarskoj. Osnivač je Centra za integrativni razvoj i Instituta za tjelesno orijentiranu psihoterapiju CIR- INTP. Punopravni je član Europske asocijacije za tjelesno orijentiranu psihoterapiju – EABP, te EUROTAS-a, Europske asocijacije za transpersonalnu psihoterapiju.

 

O VODITELJICI – Nina Senečić EABP, ECP, ICMTA, terapeutkinja integrativne tjelesno orijentirane psihoterapije, učiteljica u treningu terapijskog plesa i pokreta prema metodi Open Floor, te osobni i poslovni coach. Članica EABP (Europske asocijacije za tjelesno orijentiranu psihoetrapiju), EAP (Europske asocijacije za psihoterapiju), HKPT (Hrvatske komore psihoterapeuta) te ICMTA (International Concious Movement Teachers Association). Svoju praksu izvodim već više od 8 godina u Zagrebu. Edukator i supervizor u Centru za integrativni razvoj gdje sudjeluje u radu centara Zagreb, Beograd i Rijeka i voditeljica Centra za integrativni razvoj Ljubljana, Slovenija. U svom radu kroz holistički pristup pomaže ljudima da isprocesiraju osjećaje s kojima se teško nose, kao i traumu, provodeći ova iskustva kroz tijelo. Baza mog rada je tijelo u psihoterapiji, kao neodvojiva cjelina psihe i some, gdje otvaranjem protoka podržavamo energetski tok kroz cijeli organizam. Bazna metodologija i principi potječu iz integrativne tjelesno-orijentirane psihoterapije, u što integrira i druge prakse kao što su bioenergetika, mindfulness, terapijski ples, prakse slobodnog pokreta, principi treninga jakosti te metode coachinga.

300€ za rane prijave do 31.03.2023.

Početak radionice: 19.06.2024 @ 10:00
Završetak radionice: 23.06.2024 @ 13:30
Dani održavanja: Sri, Čet, Pet, Sub, Ned
Ulica i kućni broj: Brač
Ukupna cijena radionice: 300€ Prijavite se na radionicu